Manifestation mot hedersvåld, Landskrona

Idag är det en månad sen Maria Barin blev hedersmördad i Landskrona.

För att minnas henne och Pela Atroshi som gick samma öde till mötes 1999 samlas människor idag på en manifestation på Rådhustorget i Landskrona mellan kl. 17 och 18. Arrangörer för manifestationen är Riksorganisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime.

Talare:
– Mariam Taheri, ordförande i Glöm Aldrig Pela och Fadime Malmö
– Bahareh Mohammadi Andersson, kvinnofridssamordnare i Hörbykommun och samhällsdebattör.
– Michael Högberg, från Tänk om
– Gulistan Batak från Folkpartiet i Landskrona

Kontaktperson:
Mari Taheri: 070-486 86 47

Riksorganisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime är en sekulär och ideell förening som arbetar med att hjälpa utsatta invandrarkvinnor – pojkar och –flickor. Målet är att informera dem om deras möjligheter till hjälp i det svenska samhället, informera dem om deras självklara mänskliga rättigheter samt att ge dem råd.

Föreningen arbetar även mot att förebygga hedersrelaterat våld genom att ta upp frågorna i samhället genom diskussion, debatter och seminarier.