True Honour Award tilldelas Sara Mohammad

5 februari åkte Sara Mohammad och Karin L. Zelander, projektassistent och skribent på GAPF, till London för att mottaga Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisation (IKWRO) True Honour Award.

Kvinnorättsorganisationen har funnits sedan 2002 med uppdrag att skydda kvinnor och flickor från mellanöstern och Afghanistan som är i riskzonen för hedersrelaterat våld, tvångsäktenskap, barnäktenskap, kvinnlig könsstympning samt våld i hemmet och för att främja deras rättigheter.

Sara Mohammad fick mottaga priset Special Recognition for International Work to End “Honour” Based Violence för sitt internationella arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Juryns motivering löd: ” In memory of all victims of ”honour” killings and in recognition of your outstanding work to prevent ”honour” based violence, protect victims & survivors & bringing perpetrators to justice 

På svenska översatt till ” Till minne av alla offer för hedersmord och i erkännande för ditt enastående arbete för att förhindra hedersrelaterat våld, skydda offer och överlevande samt för att du ställer förövarna inför rätta

IKWROs pris "True Honour Awards 2015" till Sara Mohammad
Priset
GAPFs Sara Mohammad och Karin Zelander hos IKWRO 2015
Sara Mohammad och Karin L. Zelander
IKWROs pris "True Honour Awards 2015" till Sara Mohammad med motiviering
Motiveringen