Fotoreportage från hedrandet av Jian och Abbas

I mitten av november arrangerade Liberala kvinnor, i samarbete med Riksorganisationen GAPF och Riksförbundet Shahmama & Salsal och stöd från Ullman PR ett seminarium och filmvisning i Riksdagen kring hedersvåld, till minne av Abbas Reza och Jian Subhi Aref. Tillfället förevigades av fotograf Anders Henrikson och filmades av Riksförbundet Shahmama & Salsal. Klicka nedan för videor eller bildspel.

Filmer från Jian/Abbas hedrande

Introduktion till seminariet och sedan Jan Björklund (L)Första klippet: Introduktion till seminariet av Juma Lomani från Riksorganisationen Shahmama & Salsal och Sara Mohammad från GAPF. Jan Björklund sammanfattar sin hållning i frågan om hedersrelaterat våld och förtryck. Bakom kameran: Riksförbundet Shahmama & Salsal.

Maryam Akbari, journalist från Afghanistan.Andra klippet: Maryam Akbari, journalist med ursprung i Afghanistan, ger sitt perspektiv på hedersförtryck och hur det drabbar både män och kvinnor. Bakom kameran: Riksförbundet Shahmama & Salsal.

Paneldebatt med Sara, Maria, Hillevi och Amineh Tredje klippet: Seminarium med Sara Mohammad, GAPF, Maria Weimer (L), Hillevi Larsson (S), Amineh Kakabaveh (V), Lisbeth Sundén Andersson (M), Tuna Özer, regissör, Juma Lomani, Shahmama & Salsal. Avslutande ord, Gulan Avci, ordförande Liberala kvinnor. Bakom kameran: Riksförbundet Shahmama & Salsal.

Foton från Jian/Abbas hedrande

Fotograf för alla bilder är Anders Henrikson, för ytterligare bilder från seminariet, se Anders flickr-konto. För användning av bilderna, kontakta Anders Henrikson.

Sara Mohammad och Juma Lomani. Fotograf: Anders Henrikson.

Sara och Juma

Jan Björklund och Sara Mohammad. Fotograf: Anders Henrikson.

Jan Björklund

Maryam Akbari. Fotograf: Anders Henrikson

Maryam Akbari

Juma Lomani och Maryam Akbari

Juma och Maryam

Maria Weimer, Hillevi Larsson och Amineh Kakabaveh. Fotograf: Anders Henrikson.

Paneldebatt

Amineh Kakabaveh, Lisbeth Sundén Andersson, Tuna Özer och Juma Lomani. Fotograf: Anders Henrikson.

Paneldebatt

Sara Mohammad, Amineh Kakabaveh och Gulan Avci. Fotograf: Anders Henrikson.

Seminarie riksdagen

Gulan Avci och Juma Lomani. Fotograf: Anders Henrikson.

Seminarie riksdagen

Sara Mohammad, Juma Lomani, Gulan Avci och Maryam Akbari. Fotograf: Anders Henrikson.

Seminarie riksdagen