Pressmeddelande från Brottsofferjouren Värmland

Den 21 januari är det 14 år sedan Fadime Sahindal, 26 år gammal, blev brutalt hedersmördad av sin far i Uppsala. Den 17-25 januari 2015 kommer Riksorganisationen GAPF i samarbete med ett åttiotal organisationer att hedra Fadime Sahindal vid femton olika städer i Sverige. I Värmland uppmärksammar vi denna dag med en utställning i Bibliotekshuset samt teaterföreställningen ”Vem kan man älska” med teater Tropos. Föreställningen är en tät berättelse om längtan efter frihet, heder, syskonkärlek, svek och lojalitet.
[one_half][infobox]
Datum: Torsdagen den 21 januari 2015
Tid: 17.00 – ca 19.00
Plats: Arenan, Bibliotekshuset i Karlstad
Inbjudan: Pressmeddelande (PDF)
[/infobox][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Media hälsas Välkomna!
Brottsofferjouren Värmland

För mer information kontakta:

Brottsofferjouren är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som ger stöd till brottsoffer, anhöriga och vittnen. Med FN:s konvention om mänskliga rättigheter som grund arbetar vi för att alla ska få det stöd de behöver. Varje år får mer än 90 000 människor stöd på närmare 30 olika språk av hundratals ideellt utbildade medmänniskor på landets drygt 90 lokala brottsofferjourer. Brottsofferjouren startade 1984 och drivs med medel från Brottsofferfonden och Socialstyrelsen samt genom gåvor och bidrag till 90-kontot. Kommuner och landsting ger stöd till det lokala arbetet. Läs mer på www.brottsofferjouren.se