Pressinbjudan: Fadimegalan 2018

För 15e året arrangeras Fadimegalan av GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime. Galan hålls på Berns den 20 januari 2018 och årets medverkande är bland andra Jonas Gardell, Jan Björklund, Lill Lindfors, Lena Endre och Åsa Regnér. Fadimegalan hedrar minnet av modiga Fadime Sahindal och hennes kamp för frihet och kärlek. Temat för galan är Jämställdhet eller könsapartheid?

När: Lördag 20 Januari kl 15.00 – 17.00
Mingel mellan 14.00 – 15.00

Var: Berns salonger

Medverkande:
Nisti Stêrk, konferencier
Jan Björklund
Åsa Regnér
Lill Lindfors
Lena Endre
David & Malin Watson
Aminah Al Fakir
Jonas Gardell
Alexandra Rapaport
Bianca & Tiffany Kronlöf

(Fler namn tillkommer)

Övriga programpunkter:
GAPFs Goodwillambassadörer för 2018 presenteras.

Pela och Fadime-priset delas ut av Nyamko Sabuni, ordförande för Kommittén för Pela och Fadime-utmärkelsen för kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Presskontakt
För pressackreditering, intervju med Sara Mohammad eller internationella gästtalare inför Fadimegalan – kontakta Alexander Erwik på 0734486678 eller maila till alexander@gapf.se

Hör gärna av er redan nu då intervjutid och platser till galan är begränsade.

Pressmeddelande om internationella konferensen 22 januari i Stockholm och Fadimegalan i Göteborg 4 februari publiceras senare.

Varmt välkomna!

Årets tema: Jämställdhet eller könsapartheid?
– Som organisation känner vi ansvar och respekt för kvinnokampen i Sverige som kämpat i över hundra år för den jämställdhet vi har idag. Något vi nu tvingas göra avkall på. Vi ser att problem som bör lösas med jämställdhet i fokus, ofta löses med könsseparation vilket är en kortsiktig lösning som ger långsiktiga problem. Genom att uppmärksamma frågan om jämställdhet eller könsapartheid, hedrar vi Fadime Sahindals minne och hennes kamp för frihet och kärlek, säger Sara Mohammad, grundare och ordförande av Riksorganisationen GAPF.

Om Sara Mohammad
Sara Mohammad grundade Riksorganisationen GAPF 1991. Under sin uppväxt blev hon själv utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck. Vid 17 års ålder lämnade hon sin familj i irakiska Kurdistan efter att hon dödshotats av brodern som ville gifta bort Sara mot hennes vilja. 1993 kom hon till Sverige som kvotflykting. Saras rätta identitet är fram till denna dag skyddad. Idag är hon en efterfrågad föreläsare och har fått en rad utmärkelser och priser för sitt arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Hon har bland annat blivit utsedd till Svensk Hjälte 2007 och fått Svenska FN-förbundets MR pris 2016. 2017 blev Sara Mohammad hedersdoktor vid medicinska fakulteten på Linköpings universitet, och tilldelades H.M. Konung Carl XVI Gustafs medalj av 8:e storleken för betydande insatser för kvinnors rättigheter.