GAPF rekryterar: samordnare för stödverksamhet

  • en självständig doer som får saker att hända!

OM GAPF

Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime är en ideell, sekulär och partipolitiskt obunden organisation.Vår vision är ett jämställt samhälle fritt från hedersrelaterat våld och förtryck (HRV). GAPF vänder sig till kvinnor, män, flickor och pojkar som är utsatta för eller berörs av HRV. Organisationen grundades år 2001 av Sara Mohammad som själv varit utsatt för hedersvåld som ung och flydde till Sverige från Kurdistan. Idag finns verksamheten i flera orter i Sverige. GAPF kämpar för mänskliga rättigheter och att alla ska ha rätt att få leva ett värdigt liv oavsett kön, sexuell läggning eller etnicitet. Vi arbetar mot alla former av hedersrelaterad problematik såsom tvångsgifte, könsstympning, misshandel och könsapartheid. GAPF är idag ett respekterat kunskapscenter med fem dedikerade anställda och ett stort nätverk av volontärer.

GAPFs verksamhet är uppbyggd på tre grundpelare

Stödverksamhet – Bidra till att stärka individer i deras situation och val

Opinionsbildning – Uppmärksamma och förebygga HRV i alla dess former

Utbildning – för att förebygga och skapa en gemensam förståelse i samhället kring HRV

Vi söker nu en kollega som ska ansvara för samordning av stödverksamheten för en projektanställning året ut.

OM TJÄNSTEN

Det finns metodik och ramar för hur vi arbetar med stödverksamheten i dagsläget men då detta är en helt ny tjänst finns möjligheter för dig att forma den utifrån egna idéer och dina erfarenheter. Som samordnare i GAPFs stödverksamhet blir du en av sex kollegor på GAPFs kansli i centrala Stockholm. GAPFs arbete handlar i grunden om allvarliga samhällsproblem, men det utesluter inte glädje och skratt. Vi som arbetar här drivs av ett stort engagemang för de frågor vi driver och vi gör vårt yttersta för att utveckla organisationen tillsammans, så att vi kan hjälpa fler utsatta och påverka beslutsfattare. Vi sitter i centrala Stockholm och har kollektivavtal.

Arbetsuppgifter

  • Övergripande ansvar för arbetet i Pela och Fadime stödjouren
  • Att ta emot nya ärenden och hantera dessa, antingen själv eller via vårt nätverk av psykoterapeuter, jurister, experter och stödpersoner och följer upp att stödsökande får den hjälp de behöver 
  • Ansvar för vårt dokumentationssystem JIRA, lägga in ärenden löpande och ta ut statistik vid behov
  • Ansökningar om medel till stödverksamheten samt rapportering
  • Medverka i referens- och expertgrupper
  • Ingå i kommunikationsinitiativ tillsammans med vår kommunikatör för att nå den utsatta målgruppen 
  • Ansvar för GAPFs chattverksamhet
  • Eftersom vi är en liten organisation hjälps vi alla åt med i övrigt förekommande uppgifter i mån av tid och är backup åt varandra vid sjukdom och ledighet

Vem är du?

Vi tror att du har erfarenhet av stödverksamhet och välkomnar dina idéer kring hur vår stödverksamhet ska hanteras och utvecklas. Du är en person som tar självständigt ansvar för att utföra, planera och slutföra dina uppgifter, du har lätt för att hålla många bollar i luften och vet vikten av att prioritera. Du har också en mycket bra förmåga att hantera och bemöta människor. Du är duktig på att kommunicera i tal och skrift och har en naturlig fallenhet för att arbeta effektivt och noggrant. Om du har arbetat med HRV, mänskliga rättigheter, opinionsbildning eller liknande, antingen ideellt eller som anställd, är det förstås ett plus. Vi ser gärna att du har en avslutad utbildning i beteendevetenskap på högskolenivå.

Ansökan sker via mail till ansokan@gapf.se med ett personligt brev samt cv.
Inkompletta ansökningar behandlas inte. Intervjuer påbörjas v10 och sker löpande.

För frågor om tjänsten, kontakta GAPFs kansli: 08-7116032.
Ansvarig för rekrytering: Petra Kyllerman, petra@gapf.se.