GAPF på Bokmässan – från ord till handling

För fjärde året i rad närvarar GAPF på Bokmässan i Göteborg mellan 27-30 sep 2018. I GAPFs scenprogram diskuterar gäster som Zeliha Dagli, Juno Blom, Maria Rashidi, och Mikael Thörn kring hedersrelaterat våld och förtryck, kopplat till de globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030.

Med valet i ryggen är det dags att ställa sig frågan vilka konkreta åtgärder vi kan vänta oss när det kommer till kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck? Det är dags att gå från ord till handling.

GAPFs scenprogram följer temat för mål 5 i de globala målen för hållbar utveckling, särskilt fokus är på delmål 5.3 – Skadliga sedvänjor: Avskaffa alla skadliga sedvänjor såsom barnäktenskap, tidiga äktenskap och tvångsäktenskap samt kvinnlig könsstympning.

Scenprogram Torsdag den 27 sep 10.20- 10.40 Globala Torget
Förortens Grupp 8: 2000-talets kvinnokamp
En samling kvinnoporträtt med ett gemensamt budskap: Vi måste motverka, bekämpa och sätta stopp för hederskultur och hedersvåld!
Helene Bergman, feminist och författare, samtalar med Zeliha Dagli – Ordförande för KIF, en av de kvinnor som intervjuas i boken.

Scenprogram Torsdag 27 sep 12.40-13.00 Globala Torget
Bränd frihet
Susanne Delastacia samtalar med författaren Maria Rashidi.
”Mycket har genom åren sagts och skrivits om mig som person. Det här är min berättelse, som jag minns den.”
Maria Rashidi, ordförande för Kvinnors Rätt, fick betala ett högt pris för sin längtan efter frihet. Här samtalar hon om sin bok, sitt liv som syra attackerad kvinna och faktorerna bakom hedersrelaterat förtryck.

Scenprogram Fredag 28 sep 11.20-11.40 Globala Torget
Från ord till handling – hederspolitiken efter valet
Dagens politiska medieplattformar fylls dagligen med förskräckelse över hedersrelaterat våld och förtryck. Med valet i ryggen är det dags att ställa sig frågan vad det kommer att innebära i praktiken.
Susanne Delastacia samtalar med Mikael Thörn, senior utredare på Jämställdhetsmyndigheten och Juno Blom, fd regeringsutredare och nationell utvecklingsledare mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen i Östergötland, kring åtgärder och initiativ för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck.

Varmt välkommen!

Arrangör: Riksorganisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime.  Besök oss i monter H03:06

För att boka intervju med våra författare eller andra talare inom GAPF på Bokmässan i Göteborg 2018, vänligen kontakta kansliet. Tel:08-7116032
Utanför kontorstid: 0761740292