Internationella flickdagen- heldagsutbildning i Jönköping

GAPF och BOJ uppmärksammar Internationella Flickdagen genom att bjuda in till en heldagsutbildning gällande barnäktenskap och de tomma skolbänkarna som flickorna lämnar efter sig. Inbjudna föreläsare är journalisten Galaxia Wallin, kriminalinspektör Kickis Åhré Älgamo och Marléne Stenman, gymnasielärare.

Ingen flicka ska behöva känna oro eller rädsla för att utsättas för barnäktenskap. Ingen flicka ska lämna en tom skolbänk efter sig.

Plats: Sjukhuset Ryhovs aula i Jönköping.
Tid 08.30-16.30

Föreläsare:
Galaxia Wallin, Journalist. I spåren av #metoo skapade Galaxia #UnderYtan därkvinnor anonymt berättar om sexuella övergrepp i hederskontext, #UnderYtan är de tysta kvinnornas röst.

Kickis Åhré Älgamo, Kriminalinspektör – Parallella rättssystem – ett hot mot demokratin. Kickis har stor erfarenhet av att utreda brott med hedersmotiv. Hon arbetade med mordutredningen av Pela Atroshi 1999 och är en av Sverige mest framstående experter inom området. Hon kommer att beröra ämnen som tvångsäktenskap och vilseledande till äktenskapsresa.

Marléne Stenman, Gymnasielärare, Mjölby kommun. Hur ska vi på bästa sätt se till att unga inte gifts bort mot sin vilja? Marléne har genom åren hjälpt flickor som blivit bortförda och utsatts för tvångsäktenskap att återvända till Sverige.

Press är varmt välkomna att närvara!
För intervjuförfrågning eller mer info: jonkoping@gapf.se