Nominera pristagare till Pela & Fadime-utmärkelsen 2019!

Nu är det dags att nominera pristagare till 2019 års Pela & Fadime-utmärkelse!

Utmärkelsen lyfter en enskild person eller en ideell organisation och dess gärning för människors rätt till frihet och ett självständigt liv utan hedersrelaterat våld och förtryck.

Vem eller vilka tycker du lever upp till Pela och Fadimes anda, att genom sitt engagemang och arbete bidra till att motverka hedersförtryck och öka friheten för de utsatta?

Skicka in namn på vald person eller organisation tillsammans med motivering varför just hen bör motta denna hedersutmärkelse,
senast den 11 november 2018 till: anmalan@gapf.se. Använd rubriken ”Pela & Fadime-utmärkelsen”

Utmärkelsen delas ut under Fadimegalan på Berns Salonger, söndagen den 20 januari 2019 av Kommittén för Pela & Fadime-utmärkelsen-Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime.

Pela och Fadime betalade det högsta pris man kan för ett liv i frihet. De levde båda med hederskulturen och förvägrades därigenom rätten till ett självständigt liv.
Offren för hedersmord får aldrig ses som avskräckande exempel. Vi måste minnas dem som de kämpar de var. Människor som vågade stå för sin kärlek, som kämpade för sin frihet och som vägrade acceptera förtryck.