Pressinbjudan: Internationella konferensen i Riksdagen!


Tvärpolitiska nätverket Fadimedagarna tillsammans med Allianspartierna bjuder in till internationell konferens i Riksdagen i samarbete med GAPF och 146 stödorganisationer. En konferens om nyanländas information, introduktion och integration utifrån förebyggande arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck. Tal & panelsamtal.

Var: Andra kammarsalen, Riksdagshuset
När: Onsdag 16 januari kl. 08:00-17:00
(Observera! Glöm ej legitimation)
Program: En konferens om nyanländas information, introduktion och integration utifrån förebyggande arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck. Tal & panelsamtal.
Talare och paneldeltagare: Representant från GAPF, Mats Åberg GAPFs Goodwill Ambassadör och projektledare för Internationella konferensen, Maria Stockhaus riksdagsledamot (m), Juno Blom riksdagsledamot (L), Lena Hallengren (S) Barn-, äldre- och jämställdhetsminister, Thomas Hammarberg Europarådskommissionär för mänskliga rättigheter, Magnus Ranstorp forskningschef vid Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier vid Försvarshögskolan i Stockholm, Lars Åberg Journalist och författare, Lise Tamm åklagare och chef för åklagarmyndighetens Riksenhet mot internationell och brottslighet, Ola Florin från Socialdepartementens jämställdhetsenhet, Jon Åström Gröndahl chef för UD:s konsulära enhet, Olivia Wigzell Generaldirektör – Socialstyrelsen, Eva-Katarina Ekermann från Migrationsverket, Gabriella Strååt Länsstyrelsen i Värmland, Omar Makram debattör och projektledare hos GAPF, Astrid Schlytter forskare vid Stockholms Universitet, Sofie Löwenmark journalist och författare, Maryam Namazie internationell gäst från England mfl.
Antal deltagare: Lokalen tar 250 personer de inbjudna kommer att vara Inbjudna är beslutfattare myndigheter, politiker, ideella organisationer, forskare och media
Först till kvarn som gäller.
Anmälan: helena.vilhelmsson@riksdagen.se
OBS! Anmälan måste ske på förhand och bekräftas.

Presskontakt
För pressackreditering, intervju med Sara Mohammad eller internationella gästtalare inför Fadimegalan – kontakta GAPFs kommunikatör Linn Rivero Mildén på 070-471 06 42 eller maila till linn@gapf.se