Juridiskt stöd

Advokat Mia Joleby är vår jurist på GAPF. Mia tar emot frågor och funderingar från dig som är utsatt för hedersrelaterat våld eller förtryck och lämnar därefter kostnadsfri rådgivning. Vilka rättigheter har jag i min situation? Kan det som jag blir utsatt för vara brottsligt? Mia kan svara på frågor om exempelvis polisanmälan, polisförhör och rättegång. Alla frågor är välkomna och ingen fråga är för liten eller stor!

Mia svarar på frågor över mejl eller telefon och det går självklart bra att vara anonym. Mia har tystnadsplikt både inom sin yrkesroll och inom sitt engagemang i GAPF, vilket innebär att du som stödsökande kan känna dig trygg i att allt du säger till Mia stannar hos henne.

Det juridiska stöd som Mia bidrar med på GAPF är ett samarbete med WEGA Advokater. WEGA Advokater är en humanjuridisk advokatbyrå bestående av kvinnliga advokater och jurister som med engagemang, erfarenhet och empati arbetar med brottmål. Samtliga advokater har gedigen kunskap i att företräda brottsoffer i komplexa mål och utsatta situationer. WEGA Advokater har specialistkompetens inom bland annat sexualbrott, mål av hedersrelaterad karaktär samt att företräda minoritetsgrupper. WEGA Advokater har kontor på Kungsholmen i Stockholm, i Göteborg och i Norrköping.

Mia Joleby

Advokat

Mia är advokat och arbetar med humanjuridiska frågor på WEGA Advokater. Mia är specialiserad inom brottmål och har stor erfarenhet av att biträda klienter i sexualbrottsmål, kopplerimål samt mål där det föreligger hotbild och hedersproblematik. Mia har under flera år varit rådgivare till personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck och har även mångårig erfarenhet inom vårdnads-, boende och umgängestvister samt frågor rörande äktenskapsskillnad, äktenskapsförord och samboavtal. Mia arbetar med internationell familjerätt och är medlem i VOCAL (Victims of Crime Association of Lawers). Hon samarbetar med advokatbyråer i Frankrike och talar både franska och engelska. Mia har ett genuint intresse och ett stort engagemang vad gäller att kunna hjälpa människor som befinner sig i utsatta situationer. Tveka inte att höra av dig till henne om du har något du undrar över vad gäller din situation!

Riksorganisationen GAPF

Postadress:
111 52, Stockholm

Besöksadress:
Vattugatan 5, Stockholm

Kansliet:
08 711 60 32
Mån – fre, 08 – 17

Stödjouren:
070 000 93 28
Dygnet runt – alla dagar i veckan

Swish: 900 62 71

Plusgiro: 900627-1

Varje måndag och onsdag, kl 19 – 21, är vår stödchatt bemannad av utbildade stödpersoner.

I vår chatt kan du skriva till oss om hedersrelaterat våld och förtryck, könsstympning, tvångsäktenskap, begränsningar och kärlek.

Tveka inte att skriva till oss – du kan vara helt anonym, ingen fråga är för liten eller stor och vi lyssnar gärna!

Translate »