Styrelsen

Sara Mohammad, ordförande GAPF

Sara Mohammad

Ordförande och verksamhetsledare GAPF

Sara Mohammad grundade Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime 2001. Hon kom till Sverige som politisk flykting 1993 och har själv blivit utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck under uppväxten i södra Kurdistan.

Ulla Gustafsson, vice ordförande GAPF

Ulla Gustavsson

Vice ordförande och rådman, tidigare ordförande för Svenska simförbundet

När barn tillåts fara illa och förtryckas, med religionen som täckmantel, går det inte att blunda och vara tyst. Respekten för jämställdheten måste gälla alla som lever i Sverige, utan undantag.

Unn Harsem, ständig sekreterare GAPF

Unn Harsem

Ständig sekreterare och regionråd i Region Uppsala

Jag känner väldigt starkt att alla människor ska ha rätt till självständighet, frihet och respekt. Det är oerhört provocerande att se hur människor i Sverige och världen idag tvingas underkasta sig destruktiva, kollektivistiska hedersnormer. Jag vill på något vis bidra till att kvinnor och barn ska få bättre möjligheter att förverkliga sina egna drömmar och leva sina liv fria från våld och kontroll.

Anna Dehn Nordin

Kassör

Våra mänskliga rättigheter är tyvärr inte en självklarhet för alla i vårt samhälle. Och så kan vi inte ha det. Jag vill vara med och se till att ingen ska behöva utsättas för hederrelaterat våld eller förtryck.

Michael Cocke, styrelseledamot GAPF

Michael Cocke

Styrelseledamot och teaterregissör

Under arbetet med föreställningarna Elektras systrar, Elektras bröder, Elektra Show och Kärleken är fri!? träffade jag många ungdomar som berättade om sin utsatta situation. Deras utsatthet drabbade mig hårt. Därför engagerade jag mig i GAPF som kompromisslöst arbetar för alla ungdomars rätt att få välja sin framtid och vem de vill leva med.

Moa Darabi, styrelseledamot GAPF

Moa Darabi

Styrelseledamot och fastighetschef på Nobina

Jag engagerar mig i GAPF för det är en viktig fråga som ligger mig väldigt varmt om hjärtat då jag själv har kurdiskt påbrå och kan de bakomliggande mekanismerna. Jag vill ha en framtid där vi har ett jämställt samhälle fritt från hedersrelaterat våld och förtryck. För att det ska ske behöver vi belysa, påverka och förändra, vilket GAPF gör på ett föredömligt sätt.

Hanna Dolck, styrelseledamot GAPF

Hanna Dolck

Styrelseledamot och utvecklingsledare, ansvarar för hedersarbetet i Landskrona

Jag har arbetat med hedersrelaterade frågor i Landskrona i mer än 20 år. Därför känns det väldigt stimulerande att få vara en del av GAPF som arbetar med frågan på nationell nivå.

Lena Adelsohn Liljeroth, styrelseledamot GAPF

Lena Adelsohn Liljeroth

Styrelseledamot och journalist, tidigare kulturminister

Människan är född fri, kvinna såväl som man. I Sverige – ett land vi betraktar som fritt och demokratiskt – lever tiotusentals flickor och även pojkar under förtryck. GAPF kämpar för deras rätt till frihet och värdighet.

Dan Persson, styrelseledamot GAPF

Dan Persson

Styrelseledamot, ekonom och skribent

Först det humanistiska med att motverka förtryck oavsett var det uppstår. Sedan samhällsperspektivet där bevarad välfärd kräver lyckad integration och den förutsätter att vi har bekämpat hedersförtrycket.