Almedalen

GAPF deltar varje år under politikerveckan i Almedalen. Genom att arrangera flertalet egna seminarier samt delta i andra aktörers seminarier uppmärksammar och diskuterar vi hedersrelaterat våld och förtryck. Vi vill sprida kunskap och verka för ett jämställt samhälle fritt från hedersvåld och förtryck.

Almedalsveckan 2021

2021

Almedalsveckan 2021 blev en vecka i det digitala rummet och genomfördes i form av digitala arrangemang. Vi arrangerade sex programpunkter med inbjudna experter där vi diskuterade viktiga frågor om hedersrelaterat våld och förtryck.

2020

Med Covid-19 och de restriktioner som fanns blev 2020 års Almedalsvecka på Gotland, Visby, inställd. Vi på GAPF anpassade oss efter situationen och lanserade därför nio seminarier och en föreläsning digitalt. Låt oss presentera vår digitala Almedalsvecka.

2019

Mellan 30 juni och 5 juli 2019 anordnade GAPF totalt 22 programpunkter bestående av ministerutfrågningar, författarsamtal, seminarier, föreläsningar och paneldebatter. Ämnen som berördes var bland flera: Hijab, kyskhetskultur och oskuldsideal, hedersförtryck som asylskäl, hur hederskulturen hindrar kvinnors integration, relativism, normkritik och hederskultur, Liberal demokrati och individens frihet, könssegregation, könsstympning i Sverige samt bortförda barn.

2018

2018 deltog GAPF i Almedalsveckan med egna seminarier samt medverkan i andra aktörers seminarier. Bland annat genomfördes ett panelsamtal med temat ”skydd mot religiös påverkan för minderåriga”. Dessutom genomfördes flera utfrågningar av partiledare och ministrar. Vidare genomfördes panelsamtal med bland annat riksdagsledamöter och myndighetsrepresentanter från UD. Totalt arrangerade GAPF 19 programpunkter och medverkade i ytterligare aktiviteter.

Din gåva är viktig!

Läs mer i våra verksamhetsberättelser

Riksorganisationen GAPF

Postadress:
111 52, Stockholm

Besöksadress:
Vattugatan 5, Stockholm

Kansliet:
08 711 60 32
Mån – fre, 08 – 17

Stödjouren:
070 000 93 28
Dygnet runt – alla dagar i veckan

Swish: 123 900 62 71

Plusgiro: 900627-1

Varje måndag och onsdag, kl 19 – 21, är vår stödchatt bemannad av utbildade stödpersoner.

I vår chatt kan du skriva till oss om hedersrelaterat våld och förtryck, könsstympning, tvångsäktenskap, begränsningar och kärlek.

Tveka inte att skriva till oss – du kan vara helt anonym, ingen fråga är för liten eller stor och vi lyssnar gärna!

Translate »