Kalendarium

30 augusti

Frukostföreläsning Rotary

En föreläsning om hedersrelaterat våld och förtryck för Rotarys medlemmar i Stockholm.

28 september

Föreläsning HVB

En föreläsning i samband med HVB/Familjehemsdagen riktad mot socialsekreterare och andra yrkesverksamma inom socialnämnden, landstinget och kriminalvården. 

29 september

Föreläsning Varbergs kommun

Soleyman Ghasemiani föreläser om hedersrelaterat våld och förtryck, skolans uppdrag samt aktuell lagstiftning såsom utreseförbud för kuratorer, skolsköterskor, specialpedagoger och psykologer på förskole- och grundskoleförvaltning i Varbergs kommun.

7 oktober

Föreläsning för Västerorts Åklagarkammare

Karin Gyllander håller en föreläsning om hedersrelaterat våld och förtryck till åklagare, beredningsjurister och administrativ personal. Fokus ligger på konkreta verktyg för att hantera inblandade personer för att inte riskera någons säkerhet och hur man kan bygga förtroende för att ha framgång i brottsutredning.

26 oktober

Föreläsning Åklagarmyndigheten

Karin Gyllander håller tillsammans med åklagare Jessica Wenna en föreläsning vid Åklagamyndighetens åklagarstämma för att medvetandegöra vad hedersrelaterat våld och förtryck innebär. 

TIDIGARE FÖRELÄSNINGAR

3-7 juli

Almedalsveckan i Visby

Under veckan håller GAPF åtta föreläsningar med inbjudna medverkande. Välkommen att delta på plats eller digitalt! Läs mer om programmet här.

1 juli

Öppen föreläsning i Borås

En öppen föreläsning som riktas till allmänheten. Moderaterna är arrangör och representant från GAPF är Soleyman Ghasemiani som kommer berätta allmänt om hedersrelaterat våld och förtryck. Han kommer även finnas på plats för att svara på frågor om ämnet.

13 juni

Föreläsning för Väsby Nya Gymnasium

En föreläsning med Karin Gyllander riktad till elever på skolan. Föreläsningar handlar om vad hederskultur är och hur den uppstår. Vilka är mekanismerna bakom hedersrelaterat våld och förtryck? Hur är det att leva under hedersrelaterat våld och förtryck? Var kan man söka hjälp? Hur kan man vara ett bra stöd för hedersutsatta?

30 maj

Föreläsning på Ingrid Segerstedts Gymnasium

Soleyman Ghasemiani håller en föreläsning i Göteborg om hedersrelaterat våld och förtryck, strategier utifrån läroplanen, fallbeskrivningar om utsatta och svar på frågorna: Hur upptäcker man att någon är utsatt och hur kan man stötta den personen?

30 maj

Föreläsning på Västerviks gymnasium

Karin Gyllander håller en föreläsning om hedersrelaterat våld och förtryck för elever och lärare på Västerviks gymnasium. Här får de verktyg för att upptäcka hedersutsatta och hantera ärenden korrekt i kombination med olika sätt att belysa demokratiska värderingar och individens fri- och rättigheter. 

24 maj

Utbildning Säffle Kommun

Utbildning för barnhälsoteamet i Säffle kommun där vi pratar med rektorer, specialpedagoger samt personal från BVC och socialtjänsten.

23 maj

Föreläsning Hultfreds kommun

GAPF håller en föreläsning om hedersrelaterat våld och förtryck för Hultfreds kommunfullmäktige.

9 maj

Studiebesök Röda Korsets högskola

Karin Gyllander och Sara Mohammad svarar på frågor gällande GAPF:s verksamhet och vårt arbete med personer som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck. Vad är viktigt att tänka på när man arbetar i vården och möter utsatta?

6 maj

Panelsamtal Försvarshögskolan

Sara Mohmmad och Karin Gyllander håller ett samtal om hedersrelaterat våld och förtryck för elever på Försvarshögskolan. Vad är det hedersrelaterat våld och förtryck? Hur yttrar det sig? Medverkar gör också Maria Rashidi från organisationen Kvinnors Rätt.